Tartalmas program

2023.06.12. 12:00

Hetésben tartottak szakmai napot a vármegye könyvtárosai

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszert (KSZR) a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár működteti a keszthelyi, a nagykanizsai, a letenyei és a lenti könyvtárral szoros együttműködésben. A szakmai napon ezen települések könyvtárosai találkoztak a lenti könyvtárosok által szervezett kiránduláson és szakmai napon.

Korosa Titanilla

A résztvevők Bödeházán a hetési mintakinccsel is ismerkedtek

Fotó: Korosa Titanilla

Lapath Gabriella, a lenti könyvtár vezetője elmondta, hogy a program a Hetés Barátság Parkban kezdődött, ahol Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere és könyvtárosa kalauzolta a vendégeket, majd a bödeházi könyvtár olvasótermében szakmai témákról folytatódott a diskurzus. Napirendre került egyebek mellett a digitális eszközök használata, a könyvtárak jövője és más időszerű, a szakembereket jelen pillanatban foglalkoztató témák. A Bödeházán eltöltött tartalmas program után Gáborjánházára látogattak a könyvtárosok, ahol Pantó László polgármester és Pozsgai Tibor - aki egyike azon könyvtárosoknak Zala megyében, akik leghosszabb ideje dogoznak ebben a munkakörben – mutatták meg a helyi könyvtárat és a szőttes műhelyt. A következő állomáson a zalaszombatfai könyvtár mutatkozott be, ahol jelenleg Árvay László iparművész a könyvtáros. Neki és feleségének, a keramikus Balog Anitának köszönhetően igazán tartalmasan és élvezetesen zárult a nap.

A szakmai nap résztvevői Bödeháza és Szentistvánlak között a trianoni emlékkőnél
Fotó: Korosa Titanilla

Lapath Gabriella kiemelte, hogy a lenti közművelődési intézmény 50 kistelepülést lát el könyvtári szolgáltatásokat. Az együttműködés során nagyon jó és szoros kapcsolat alakult ki a falvak vezetőivel, a helyi könyvtárosokkal és az ott élőkkel. Jó érzés, hogy ilyen lelkes emberek dolgoznak a kistelepüléseken, a kistelepülésekért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában