Programok

2023.06.13. 19:00

Hegyi búcsú, bagolytúra, off-road verseny Zalalövőn

Többek közt hegyi búcsút, bagolytúrát, valamint off-road versenyt kínál június második felére Zalalövő városa, július első hétvégéjén pedig a városnapi programsorozatot rendezik meg, benne számos kulturális és közösségi rendezvénnyel.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Pexels

Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója beszélt erről portálunknak. Mint mondta, lassan az intézménynek helyet adó épületegyüttes energetikai felújítása is befejeződik, azaz hamarosan újra birtokba vehetik azt a városlakók.  

Ami a konkrét rendezvényeket illeti, június 21-én a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tartja nyári napfordulóhoz kapcsolódó, tűzgyújtással egybekötött programját, ennek helye a városi íjászpark lesz. 24-én a Mi kis falunk, Irsapusztáért Egyesület rendezi meg bagolytúráját, míg másnap a Pacsa-hegyi búcsúra várják majd az érdeklődőket, ez utóbbi programját a Zalalövői Borbarát Kör Egyesület szervezi a helyi szőlősgazdákkal összefogva. A hónap végén még egy nagyobb rendezvény helyszíne lesz a kisváros, a Zalalövői Autó- és Motorsport Egyesület június 30-i kezdettel kétnapos off-road találkozót szervez.  

– Az idei városnapi programsorozat július elsején kezdődik, a protokolláris ünnepség mellett többek között a Lord és az Övön Alul zenekar koncertje, Kis Grófo fellépése, civil szervezetek ügyességi versenye és az osztrák testvértelepülés, Bruck an der Mur gálaműsora várja az érdeklődőket – tette még hozzá Lukács Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában