Magyar falu program

2023.06.13. 11:48

Felújították a Deák Ferenc utcát Csesztregen

Régi, visszatérő problémát sikerült megoldani a községben a legutóbbi infrastrukturális beruházással.

Korosa Titanilla

Időszerű volt a Deák utca felújítása

Fotó: Korosa Titanilla

Mint azt Bedő Róbert elmondta, a rossz állapotban lévő, jelentős forgalmat bonyolító Deák Ferenc utcát sikerült felújítani. A munkálatokra a Magyar falu program egyik kiírásán mintegy 28 millió forintot nyert el a település önkormányzata.

- Ebben az utcában található a 14 férőhelyes bölcsődénk, autómosó, valamint a központi autóbusz forduló, mellette vendéglátóhely, kozmetika és más kereskedelmi egységek - sorolta a polgármester. - Talán ez volt a legrosszabb állapotban lévő szakasz, amely megújítását azért halogattuk, mert törekedtünk arra, hogy itt is, mint minden utcában, kicseréljük az elavult vízvezeték rendszert modernre, hogy ha már felújítunk egy utat, akkor ne kelljen a burkolatot vezetékcsere miatt felbontani. Erre egy másik projekt keretében nyílt lehetőség.

A Deák Ferenc utcában 550 méteren végezték el a burkolat megújítását, összesen több mint 2860 négyzetméter felületet aszfaltoztak le a kivitelező munkatársai, beleértve a buszfordulót is. 

Bedő Róbert azt is elmondta, hogy a belterületi úthálózat jórészt megújult Csesztregen pályázati források és önerő felhasználásával, viszont elmaradásaik vannak a járdák felújításával, amit pótolni kívánnak. Ezért nemrég döntött arról a képviselő-testület, hogy pályázatot nyújtanak be a Magyar falu programba a Teleki utca egy járdaszakaszának rendbetételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában