Együttműködési megállapodás

2023.06.27. 17:30

A természettudományos képzést népszerűsítik Nagykanizsán

A természettudományos képzés jövőbeni népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötött egymással kedden Nagykanizsán a Pannon Egyetem és a helyi Batthyány Lajos Gimnázium vezetősége. A dokumentumot a felsőoktatási intézmény részéről Csillag Zsolt kancellár és dr. Gelencsér András rektor, a gimnázium képviseletében Györek László igazgató látta el kézjegyével.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Szakony Attila

A megállapodás aláírása kapcsán a felek kiemelték: annak elsődleges célja, hogy tehetséges fiatalok számára lehetőséget biztosítsanak a természettudományos területen megszerzett elméleti tudásuk gyakorlatban történő alkalmazására. Ennek érdekében kémia, biológia, földrajz és informatika, illetve körforgásos gazdaság tématerületeken külön foglalkoztatásokat szerveznek.  

Az együttműködés keretében a Pannon Egyetem többek közt azt vállalja, hogy a környezeti nevelést célzó jövőbeni előadásokkal és gyakorlati foglalkozásokkal népszerűsíti annak fontosságát, ezáltal is elősegítve a fiatalok környezettudatos szemléletének formálását, valamint a környezettudatos magatartás mielőbbi kialakulását. A Batthyány Gimnázium pedig ezzel összhangban azt garantálja, hogy a fent nevezett tématerületek mindegyikében népszerűsíti az egyetem által szervezett szakmai rendezvényeken, programokon és versenyeken való részvételt.  

Az aláíráson ugyancsak jelen lévő Gerencsérné dr. Berta Renáta, az egyetem főigazgató helyettese elmondta: a két intézmény közötti kapcsolat megalapozása már jóval korábban megtörtént – ennek köszönhetően tudományos kutatásokat, egyéni és csoportos mentorprogramokat is szerveztek –, a jelenlegi megállapodás ezt az együttműködést teszi formálissá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában