Sajtótájékoztató a Rheinmetallnál

2023.05.19. 15:30

Vigh László: Felértékelődik a haderő, folytatódik a modernizálása

A Magyar Honvédség munkáját, védelmi tevékenységét méltatta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos pénteken a Rheinmetall zalaegerszegi gyáregysége előtt a magyar honvédség napja kapcsán tartott sajtótájékoztatóján. Ismeretes, 1849-ben május 21-én foglalta vissza a magyar honvéderő Buda várát.

Arany Horváth Zsuzsa

Vigh László kiemelte, 2015-2019 között 50 százalékkal emelkedett a katonák illetménye, 2023-ban pedig folytatódik a magyar haderő megújítása

Fotó: Pezzetta Umberto

Vigh László hangsúlyozta, napjainkban, látva a világpolitikai eseményeket, ismét felértékelődik a honvédelem. A magyar emberek biztonságát garantáló fegyveres erők emellett számos fontos feladatot látnak el, például többek között a 300 km-es határvédelmi kerítés létrehozásával, az ukrajnai menekültek elhelyezésével. A képviselő kiemelte, 2015-2019 között 50 százalékkal emelkedett a katonák illetménye, 2023-ban pedig folytatódik a magyar haderő megújítása, az eszközpark és a felszerelés modernizálása. Magyarországnak fontos a katonai függetlenség, ezzel együtt a hadsereg munkahelyteremtő képessége is erős bázisa a magyar gazdaságnak. A kormány elfogadta a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot, amellyel komplex, átfogó fejlesztési folyamat valósul meg. A kormány elismeri a katonák tevékenységét, s köszönettel tartozik az áldozatvállalásért. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a budapesti Bálnában interaktív kiállítás mutatja be a napokban a magyar honvédelem izgalmas világát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában