15 millió forint értékben

2023.05.11. 15:00

Új falugondnoki autó Lovásziban

A Magyar falu program pályázatán szerzett be a település önkormányzata 15 millió forint értékben új falugondnoki autót.

Korosa Titanilla

Cseresnyés Péter, Nagy József, aki 20 éve látja el a falugondnoki feladatokat és Kovács Ferenc

Fotó: Korosa Titanilla

A jármű jelképes átadását csütörtökön tartották.

Kovács Ferenc polgármester elmondta, időszerűvé vált a régi, elhasználódott falubusz lecserélése, az autó belső tere már nem felelt meg a mai kor színvonalának, illetve gyakori javítása egyre több szervizköltséggel járt. Az új, kilencszemélyes, jól felszerelt, modern jármű kielégíti az igényeket. Az óvodás és iskolás gyerekek intézménybe szállítása mellett a falugondnok feladata az időseket orvoshoz vinni és autóval hordják házhoz a szociális ebédet is. A helyiek számítanak a szolgálat által nyújtható segítségre, főként az idősek, akik nehezebben oldják meg az utazást.

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője gratulált a beszerzéshez és összesített adatokkal is szolgált: eszerint az elmúlt 6 évben Lovászi a különféle pályázatok révén mintegy 400 millió forint fejlesztési forrással gazdálkodhatott. Nemcsak intézményi felújításokra vagy faluautó vásárlására nyílt ebből lehetőség, hanem olyan turisztikai attrakciót is tudtak fejleszteni, mely a térség vonzerejét növeli, erősíti. A politikus jelezte, hogy az elmúlt 4-5 évben a térségbe pedig több mint 10 milliárd forintot fejlesztési támogatás érkezett  a különböző kiírásokon.

Arról is beszélt, hogy a fejlesztések, ha kisebb mértékben is, de folytatódnak.

 

Címkék#falubusz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában