Új hagyomány a településrészen

2023.05.28. 11:30

Kitáncolták a májusfát Vorhotán

Túrázással egybekötött településrészi napot tartottak szombaton Vorhotán.

Mozsár Eszter

A Göcseji Szegek Néptáncegyüttes tagjai a májusfa körül.

Fotó: Mozsár Eszter

Gecse Péter alpolgármester és Domján István önkormányzati képviselő köszöntője után az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület dalcsokrot adott elő, majd a három éve alakult pálfiszegi Göcseji Szegek Néptánccsoport társaságában táncolták körbe a májusfát. A programot hagyományteremtő szándékkal hozta létre a településrészi önkormányzat és a Vorhotai LSC.

Érdeklődésünkre Sárközi Máté, az Göcseji Szegek Néptánccsoport Egyesület vezetője elmondta: a vorhotai májusfa kitáncoláson a harminc fős csoport fele lépett fel. A néptáncegyüttes oktatója, vezetője Gyenese Krisztián, a csoportba Pálfiszegről, Zalaszentivánról, Nováról, Zalaegerszegről, Botfáról érkeznek a táncosok.

Egy csoportkép erejéig összeálltak az ünnepség résztvevői a májusfa mellett.
Fotó: Mozsár Eszter

A szervezők nevében Dormánné Babolcsai Éva, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület és a településrészi önkormányzat tagja azt nyilatkozta, hogy most először kötötték egybe gyalogtúrával a májusfa kitáncolását, amiből hagyományt szeretnének teremteni. A településrész legközelebb augusztus végén tartja következő közösségi programját, a Lecsópartit és Civil Szervezetek találkozóját, decemberben három alkalommal az adventi készülődésre várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában