Átadták a megújult Zeppelin teret

2023.05.25. 17:37

Folytatódnak Keszthelyen a Zöld város-program beruházásai

Átadták Keszthelyen a megújult Zeppelin teret, amelynek a könyvtárral szembeni részén játszóteret is kialakítottak. A Zöld város-program részeként elkészült fejlesztésre 180 millió forint Top-forrást nyert a Balaton fővárosa.

Péter B. Árpád

Manninger Jenő és Nagy Bálint az avatás után szemügyre vette az újjávarázsolt Zeppelin teret

Fotó: Péter B. Árpád

A sétálóutcát és a könyvtárt összekötő közterület avatásán Nagy Bálint közlekedési államtitkár, országgyűlési képviselő azt mondta, ezt a fejlesztést az itt élők és ide látogatók egyaránt várták már, hiszen a Balaton-part mellett a belváros is turisztikai jelentőséggel bír, amely ezzel a beruházással még inkább vonzó képet mutat.

– Ez a terület jelentős közösségi tér is, például a nemrégiben megújult könyvtárral, amely számos kulturális esemény otthona – folytatta a politikus. – Emellett a környéken sokan laknak, s ők mostantól esztétikus környezetben élhetnek, intézhetik mindennapi ügyeiket. A látványában és funkciójában is korszerűsödött közterület egy játszótérrel is gazdagodott, amely a gyermekes családokat szolgálja. Ez a fejlesztés valódi összefogás eredménye.

A megújult teret (b-j) Veréb Máté, a kivitelező cég ügyvezetője, Manninger Jenő, Nagy Bálint és Vozár Péterné alpolgármester avatta fel
Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő, Keszthely polgármestere felidézte: a Zöld város-program 2016-ban indult, s a hosszas tervezés, előkészítés után a Zeppelin téri kivitelezés gyorsan, gördülékenyen történt, „sikerült átlépni minden nehézségen”.

– Keszthelyt a köztudatban zöld városként tartják számon, parkokkal, növényekkel, jelentős zöldterülettel, és a beépítések is olyanok, hogy a település továbbra is jól élhető, barátságos – szögezte le a városvezető. – Ám kellenek a fejlesztések, mint ez a mostani is, amely illeszkedik abba a koncepcióba, miszerint szükséges a megújulás a kastélytól a Balaton-partig, kitekintve persze a sétálóutca mögötti területekre. A Zeppelin tér e szándék jegyében került a fejlesztési projektbe.

A tér egyik részét elfoglaló játszótér a környékbeli családokat szolgálja. A bejáráson Nagy Bálint és Manninger Jenő
Fotó: Péter B. Árpád

Manninger Jenő emlékeztetett: volt olyan koncepció is, hogy ide mélygarázs is épüljön, ám az egymilliárd forint feletti összeget igényelt volna, amely a Zöld város-program teljes költségvetése.

Jelezte azt is: a fejlesztéscsomag többi elemét is szeretnék átadni még ebben az évben.

A teret és használóit Tál Zoltán plébános áldotta meg
Fotó: Péter B. Árpád

A megújult Zeppelin teret Tál Zoltán, a Fő téri templom plébánosa áldotta meg, hangsúlyozva: valójában nem a közterületet áldja meg, „mert az kövekből, holt anyagokból áll, hanem a beruházókat, a kivitelezőket s azokat, akik használják majd a mindennapokban”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában