Nyomravezetői díjat ajánlottak fel

2023.05.04. 14:49

Élve nyúztak meg egy cicát Zalaegerszegen

Megnyúzott macska elképesztő története került fel a világhálóra.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

Egy zalaegerszegi állatvédő, Földi Anita szerdán délután a megyeszékhelyi Kaszaházi úton a dohánybolthoz közeli közötti szakaszon figyelt fel a sötét színű, az út közepén fekvő sérült macskára. Mint felidézte, félreállt a dohánybolt parkolójába és visszarohant egy pléddel az állathoz, ami felett közben áthajtottak autók. Ekkor két férfi ment oda hozzá,  az egyikük azt mondta, látta, amikor elütötték a cicát. Földi Anita plédbe tekerte a macskát, és útja dr. Matyovszky Balázs állatorvos rendelőjébe vezetett. A szerencsétlen állat szenvedései itt értek véget, mert nem volt más választás, mint az elaltatása.

Érdeklődésünkre dr. Matyovszky Balázs arról számolt be, hogy számukra is megdöbbentő volt, amit láttak, hiszen majdnem az állat teljes testéről, a lapockájától a farkáig hiányzott a bőr. Véleménye szerint a 6-8 éves macska a sérüléseket nem elütésekor szerezhette, mert az ilyen mértékű károsodást nem okoz. Itt ugyanis szabályos, éles vonal mentén hiányzott a bőr a lábaknál, a farkánál, a testén, pont úgy, mint amikor megnyúznak egy állatot.

A macska teteme jelenleg a gyepmesteri telep fagyasztójában várja a továbbiakat. Rendőrségi feljelentés még nem történt, de fontolgatja ennek megtételét a Civil Állatvédők Zalai Egyesülete, amely szintén megosztotta a történteket a Facebook-oldalán. Az elkövető kézre kerítésére pedig a nyomravezetőnek pénzjutalmat ajánlottak fel, eddig már 200 ezer forint gyűlt össze.

Még nem tudni mi történt, de legvalószínűbb, hogy a megtalálástól nem messze vált valami szadista hajlamú kétlábú áldozatává a macska, majd a fájdalomtól eszét vesztve futott ki az útra, és került az autók alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában