A szakmák fiatal kiválóságait is köszöntötték

2023.05.24. 20:00

Átadták a kamarai díjakat Zalaegerszegen

Gazdasági fórumot szervezett szerda délután a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen a hagyományokhoz híven elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat.

Mozsár Eszter

A kamarai díjazottak. Első sor: Becs Ernő József, Kobra József, Király László, Kerkai András (Kerkai Kft.), Fodor Dávid (Agrofor Zala Kft.) Fitos István (Villtek Zrt.) és Nagy András (Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont). Hátsó sor: Kovács Dezső, dr. Sifter Rózsa főispán, Kerkai Attila, Balaicz Zoltán, Balogh László (Nagykanizsa polgármestere) és Pácsonyi Imre

Fotó: Fehér Márk

A rendezvényen bemutatták a kamara és lapunk közös, Zala Megye Gazdaságáért című kiadványát, amelyet a Zalai Hírlap csütörtöki számával együtt olvashatnak. A fórumon köszöntőt mondott Kovács Dezső kamarai elnök, dr. Sifter Rózsa főispán, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester. A díjak átadása előtt Z. Karvalics László információstársadalom-kutató, az MTA doktora tartott előadást. 

A kamara évente Zala Vármegye Gazdaságáért Kamarai Díjat adományozza annak a vállalkozásnak, amely a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott vagy többéves egyenletes, kimagasló teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez. Idén a nagykanizsai Villtek Zrt., a zalaszentgróti „Agrofor Zala” Kft. és a zalaegerszegi Kerkai Kft. kapta az elismerést. A Zala Vármegye Szakképzéséért Díjat évente adományozzák azon vállalkozás számára, amely gyakorlati képzőhelyén kiemelkedően biztosította a gyakorlati képzés jogszabályi feltételeit, az adott szakmában előírt szakmai követelményeknek maximálisan megfelelt, a tanulókat magas színvonalon, eredményes gyakorlati oktatásban részesítette több éven keresztül. Idén a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. kapta ezt a díjat.

Több évtizedes szakmai munkássága alkalmából Életmű díjat adományozott a kamara Becs Ernő József kőmegmunkálással foglalkozó teskándi vállalkozónak, Király László gépjármű karosszéria javítással foglalkozó keszthelyi vállalkozónak és Kobra József fűrészáru gyártással foglalkozó lenti vállalkozónak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 16. alkalommal, 2023. április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakképesítések népszerűsítése, bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. Zala megyét az idei éven 8 fiatal szakember képviselte a versenyeken.

Az első sorban Bődör Brigitta, Üst Lili, Zavilla Andrea Éva, Győrvári Dóra, Lukács Bence Levente, Pálfi Kevin és Szakál Noel Benő. A hátsó sorban Keszthelyi Szabolcs Péter, Kovács Dezső kamarai elnök, Balogh László polgármester, dr. Sifter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán polgármester és Pácsonyi Imre, a ZVK alelnöke
Fotó: Fehér Márk

Olvasóink ajánlásai és szavazatai alapján talált gazdára a Zala Megyei Fogyasztókért cím is, amely a jogkövető, tisztességes piaci magatartást, a fogyasztóbarát, udvarias ügyintézést és a jó minőségű termékek, szolgáltatások biztosítását hivatott elismerni. Idén a két legtöbb szavazatot kapott vállalkozás a Nyakas és Társai Tours Bt., valamint a Hotel Európa Fit lett, képviselőik Kovács Dezső kamarai elnöktől és Németh Balázstól, lapunk értékesítési vezetőjétől vették át az elismeréseket.

Az esemény további részleteiről később bővebben is olvashatnak hírportálunkon.

Kovács Dezső, Balogh László, Gyutai-Szalay Nikoletta, a Hotel Európa Fit vezérigazgatója, Balaicz Zoltán, Nyakas József, a Nyakas és TársaiTours Bt. ügyvezetője, dr. Sifter Rózsa főispán és Pácsonyi Imre
Fotó: Fehér Márk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában