Prevenció

2023.04.05. 18:30

Munkahelyi egészségdélután a kormányhivatalban

Vércukor- és vérnyomásmérés, testzsírszázalék-, CO-mérés dohányosoknak. Többek között ezen szűrések igénybevételére is mód nyílt a Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya által szervezett munkahelyi egészségdélutánon, amelyet szerdán délután tartottak a zalaegerszegi megyeházán.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Sifter Rózsa főispán és Antiné Tóth Szilvia egészségfejlesztési szakügyintéző a BMI kalkulátorral, tőlük jobbra Takács Anna főépítészi előadó védőszemüvegben

Fotó: Pezetta Umberto

A 2023-ban indult rendezvénysorozat második alkalommal a kormányhivatal egerszegi központjában dolgozók számára kínált lehetőséget arra, hogy időt takarítva meg, a munkahelyükön fordíthassak figyelmet az egészségük megőrzésére. Az egészségdélutánon részt vett dr. Sifter Rózsa főispán, a Zala Vármegyei Kormányhivatal vezetője is.

A Zala Vármegyei Kormányhivatal megyei egységeiben közel 1100-an dolgoznak, számukra több alkalommal szerveznek a munkahelyükön egészségmegőrzési szűrési napokat, így nem kell szabadságuk terhére időt tölteni a különböző megelőzést szolgáló szűrésekkel. Szabó Erzsébet Nikoletta, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya egészségfejlesztéssel foglalkozó munkatársa a szerdai egészségdélután szervezőjeként lapunknak elmondta, a március 8-án, nőnapon zajlott hasonló szűrőnap után másodikként a zalaegerszegi Kosztolányi úti épületben dolgozók élhettek a lehetőséggel, a következő nap április 12-én lesz a Kazinczy tér 4. szám alatti telephelyen. Az első napon több mint harmincan vettek részt, akik a kérdőív kitöltésekor is jelezték a lehetőség fontosságát.

Dr. Sifter Rózsa főispán hangsúlyozta az egészség megőrzésének fontosságát, amely a munkavállaló és a munkáltató számára egyaránt fontos. A munkahelyekre szervezett szűrések pedig megkönnyítik, hogy a dolgozók felszabadultan, szorongásmentesen tájékozódjanak, tehessenek fel kérdéseket a szakembereknek. Ezt igazolja az egészségdélután iránti érdeklődés, tette hozzá a főispán.

A program során a kormányhivatal rendelkezésre álló szakemberei, munkatársai felhívták a figyelmet a népegészségügyi ingyenes szűrővizsgálatok, az önvizsgálat, az egészséges életmód és a prevenció fontosságára, lehetőséget kínáltak az általános állapotfelmérésre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában