Készülnek a jubileumra

2023.04.15. 14:30

Húszéves a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság

Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban alapították a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság Egyesületet. A jubileumi év alkalmából idén ősszel szerveznek nagyobb ünnepséget.

Mozsár Eszter

A közgyűlésen részt vett Gehér Mariann alelnök, dr. Gyimesi Endre alelnök, Kovács Tímea titkár, Major Gyuláné elnök, Horváth Attila alelnök és Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó, alelnök

Fotó: Seres Peter

A tavalyi év beszámolóját egyöntetűen fogadták el a pénteki közgyűlésen. Tavaly többek között Villányban kirándultak, nyáron részt vettek a jótékonysági főzőversenyen az Aqua City-ben. Augusztus végén a marosvásárhelyi testvér egyesületet fogadták. Közel félszázan érkeztek a székelység központjából, őket Kaposvárra és Balatonlellére vitték kirándulni, illetve megtekintették a ZalaZONE Járműipari Tesztpályát is. A marosvásárhelyiek emellett a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztiválon állítottak ki egy főzőcsapatot, míg a helyiek az ugyancsak a fesztiválon megrendezett MA-HAL Országos Halfőző Versenyen szerepeltek. Karácsonyra székhelyükön, az alsójánkahegyi közösségi házban hangolódtak.

Érdeklődésünkre Major Gyuláné elnök elmondta, már izgatottan készülnek a húszéves ünnepségre, októberben a két évtized legszebb pillanatait felidéző megemlékezéssel egybekötött találkozót szerveznek, ahova várják a régi tagokat is. Jelenleg 87 tagot számlál a társaság, ám a közgyűlésen már két újabb belépőt köszönthettek a jelenlévők. 2003-ban dr. Hóbor Erzsébet alapította az egyesületet, akkor még csupán 15 fővel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában