Szombathelyi egyházmegye

2023.04.11. 15:00

Diakónussá szentelték a zalalövői Járfás Ádámot

A szombathelyi egyházmegye kispapjai közül négyen szemináriumi tanulmányaik végéhez közelednek. Ennek apropóján még a húsvéti ünnepeket megelőzően, a nagycsütörtökön megtartott misén diakónussá szentelte őket a szombathelyi egyházmegye főpásztora, dr. Székely János püspök.

Gyuricza Ferenc

Járfás Ádám

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Az egyházmegye négy új diakónusa közül hárman – Pongrácz Benedek, Rátkai István és Rákos József – vasiak, míg Járfás Ádám zalai kötődésű. A Zalalövőn élő kispap saját elmondása szerint a kisvárosban közel másfél évtizeden át plébánosként szolgáló Horváth István Sándor atya invitálására kezdett még gyermekként ministrálni a helyi Szent László király templomban, ezáltal került közelebbi kapcsolatba az egyházzal, ami végül a papi hivatáshoz vezette. 

Járfás Ádám középiskolai tanulmányait Pannonhalmán, az ottani bencés gimnáziumban végezte, már azzal a szándékkal, hogy a későbbiekben a papi hivatást választja életcéljául. Gimnáziumi évei ebben az eltökéltségében még tovább erősítették, így a sikeres érettségijét követően a győri Brenner János Hittudományi Főiskolára jelentkezett, ahol jelenleg már az utolsó előtti évfolyamát végzi. Diakónussá szentelésére is ez adott lehetőséget, egy év múlva pedig elsőmisés áldozópappá léphet élő.  

Járfás Ádám
Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Járfás Ádám a diakónusi szentelési jelmondatát – Válaszd az életet! – az Ószövetségből, Mózes utolsó beszédéből választotta, amit azzal magyarázott, hogy a próféta által említett két út közötti választási lehetőség mindannyiunk életében számtalanszor megjelenik, olykor az élet legapróbb helyzeteiben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában