Meglepetések a hévízi gyermek-istentiszteleten

2023.04.05. 10:00

A gyerekeket sok ajándék s egy nyuszi is várta a parókia kertjében

Virágvasárnapon kézművesprogram és számos meglepetés várta a fiatalokat a református gyermek-istentiszteleten a hévízi parókia nagytermében. Még egy nyuszival is találkozhattak.

Péter B. Árpád

A gyerekeket kézműves foglalkozás is várta ezen a napon

Forrás: ZH

Előbb a gyermek-hitoktatók – Kotora Erika és Kotora Pál – a virágvasárnap történetét, Jézus jeruzsálemi bevonulását elevenítették fel bibliai szakaszok alapján. Felidézték az emberek örömét, hiszen szabadítójuk érkezését – aki egy szamárcsikó hátán vonult be a városba – már régóta várták. Pálmalevelet és saját ruháikat tették le elé, így tisztelegve Isten fia előtt, részletezték az akkor történteket a foglalkozás vezetői.

A fiatalok kis kosárkájukba gyűjthették a meglepetéseket
Forrás: ZH

Ezután a gyerekek, Kotora Erika és Kotora Pál vezetésévével kis, papírkartonból kivágott, matricákkal ékesített kosárkákat készíthettek, amelyekbe később az udvaron elrejtett meglepetéseket gyűjthettek, Nagy Emma nyuszijának kíséretében. A fűben csokifigurák s más finomságok várták a 36 hittanos ifjút, akiket szeretetvendégségre is invitáltak ez alkalommal.

A gyermek-istentiszteletek sora húsvét után folytatódik, s ekkortól elkezdődik a felkészülés a gyülekezet hagyományos anyák napi ünnepére, amelyen a fiatalok verseket, zeneműveket, énekeket adnak elő. S ahogy halad az idő, az ifjak már hangolódhatnak a hagyományos nyári hittantáborra is, amelyet ezúttal június utolsó hetében rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában