Sajtótájékoztató

2023.04.26. 13:46

A Fidesz-KDNP-frakció a közgyűlési döntésekről

Megemelkedett a költségvetés főösszege, eléri az 57,7 milliárd forintot, erről is határoztak a képviselők a 26 napirendi pontot megtárgyaló legutóbbi városi közgyűlésen.

Arany Gábor

Dr. Káldi Dávid

Fotó: Pezzetta Umberto

A döntések sorából elsőként ezt emelte ki dr. Káldi Dávid, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője a múlt heti soros közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón szerdán. Mint emlékeztetett rá, nehéz esztendőre készültek a képviselők a költségvetés tervezésekor, de a város működik, az energiaárakat is sikerült kezelni, miközben e téren a kiadásnövekedést 6,6 milliárd forintra prognosztizálták ősszel. Ennek nagyságáról szemléltetésképpen annyit, hogy az iparűzési adóból 5,6 milliárd forint a város bevétele. Dr. Káldi Dávid szólt a Nemzedékek kézfogása elnevezésű, 2005 óta létező programról is. Az újszülötteket illető babatámogatás összege 2016-ban megháromszorozódott, 30 ezer forintra nőtt.

A fiatal házasokat és a nyugdíjasokat illető támogatás 2005 óta nem változott, 10 ezer forint, ezt növelték most 20 ezer forintra. A közgyűlés a rendelet elfogadásával együtt döntött arról is, hogy a jövő évi költségvetés összeállításakor megvizsgálják a támogatások 50 ezer, illetve 30-30 ezer forintra emelésének lehetőségét.

A grémium a hamarosan épülő logisztikai központtal, valamint a felújításra váró autóbusz-pályaudvarral, illetve vasútállomással kapcsolatban jóváhagyta a településfejlesztési dokumentumokban szükséges változtatásokat.

Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes arról számolt be, hogy a Kertvárosban a VII. számú házi gyermekorvosi körzet ellátására ötödik alkalommal írtak ki pályázatot. Eddig nem volt jelentkező az állásra. Jelenleg helyettesítéssel látják el a feladatot, akárcsak az V. számú iskolafogászati körzetben, ahol másodszor írtak ki pályázatot, ott sem volt eddig jelentkező. Az önkormányzat pályázatot írt ki a Gébárti-tó mellett 542 millió forintból felépülő, egyszerre 60 vendég fogadására alkalmas Fehér Hattyú bisztró üzemeltetésére. A vagyonrendeletben meghatározott havi 1,2 millió forintot megközelítő összegtől eltérve ezt havi 300 ezer forint bérleti díjjal hirdették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában