Lehet, hogy többször korrigálni kell

2023.03.15. 15:32

Tartalékkeret nélkül fogadták el a költségvetést Zalalövőn

A szinte minden területet sújtó infláció, valamint az energiaköltségek emelkedése miatt tartalékot nem tudott a 2023. évi költségvetési rendeletében képezni Zalalövő önkormányzata. A büdzsé ezért rendkívül feszes, és valószínű, hogy év közben többször is korrigálni kell.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Pezzetta Umberto-archív

Többek között ezt mondta Gyarmati Antal polgármester a kedd délután megtartott testületi ülésen, ahol már második alkalommal került a költségvetési rendelet tervezete a képviselők elé. Februárban többek közt azért sem fogadták el a büdzsét, mert egyrészt további költségcsökkentéseket tartottak indokoltnak – elsősorban az intézményeknél –, másrészt voltak olyan nyitott kérdések is, mint az óvodai dolgozók bérköltség-növekményének finanszírozása. Ez utóbbiról időközben kiderült, hogy az állam biztosítja hozzá a fedezetet, így ezen intézmény fenntartásához nem kell plusz önkormányzati forrást biztosítani. A közös önkormányzati hivatal működési költségeire is érkezik plusz állami forrás, így a februárban kalkulált 35 millió forinttal szemben „csak” 20 milliós önkormányzati támogatásra lesz szükség.    

Az elfogadott költségvetés bevételi és kiadási főösszege valamivel több, mint 1,2 milliárd forint lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában