Új járművet vásároltak

2023.03.17. 18:00

Nélkülözhetetlen a falubusz az alapszolgáltatás ellátásában Vaspörön

A szociális alapfeladatok – többek között a gyógyszer- és ételszállítás – mellett a faluban élő gyermekek óvodába való eljuttatásában is nélkülözhetetlen szerepe van a falugondnoki szolgálatnak a mintegy 350 lakosú Vaspörben.

Gyuricza Ferenc

Vigh László Fülöp Imre Lorándnak adja át az új jármű kulcsát. A képen Mikolás Attila salomvári plébános és Katavics Dóra látható még

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Ezen feladatok ellátásához, továbbá a betegek orvoshoz való eljuttatásában nyújt még segítséget az a kilencszemélyes jármű, amit a Magyar falu program 15 millió forintos támogatásával vásárolt meg az önkormányzat. Az autó átadására péntek délután került sor a településen. Az eseményen Fülöp Imre Loránd polgármester elmondta: az előző járművük mintegy 235 ezer kilométert futott, köszönhetően annak is, hogy a községhez tartozik a mintegy 60 lakosú Velence, ahova szintén napi rendszerességgel kijár a falugondnok. A cserére az elhasználódás miatt volt szükség.  

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője szerint falugondnoki járművekre olyan településeknek van nagy szüksége, ahol a tömegközlekedés nehézkesebb. Vaspörben nincs vasút, s a vármegyehatár közelében fekvő községben menetrend szerinti autóbuszok sem közlekednek nagy számban, viszont az itt élők igényeit is ki kell szolgálni. A falugondnoki jármű, valamint a beszerzését elősegítő Magyar falu program többek közt ezt hivatott biztosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában