Hogy szép legyen a település

2023.03.10. 12:30

Kommunális eszközöket vásárolt Ortaháza önkormányzata

Rácz József polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a napokban jelentősen bővült az önkormányzat gépparkja, vásároltak nagyteljesítményű fűnyírótraktort, pótkocsit, lombfúvót, két kézi fűnyírót és egy magasnyomású mosót.

Korosa Titanilla

Kovács Tibor vállalkozó szállítota le a gépeket, mellette Rácz József

Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester elmondta, hogy időszerű volt már az eszközök beszerzése, mert a régiek elavultak, viszont a település közterületeinek rendben tartása fontos feladatuk, ehhez pedig gépek kellenek. Emellett az idős, egyedülálló lakókat is segítik azzal, hogy lenyírják náluk a füvet.

A beszerzett kommunális eszközök értéke mintegy 3 millió forint. Rácz József hozzátette, hogy ha pályázati támogatáshoz jutnának, akkor vásárolnának még egy nagyobb traktort is.

Elfogadták továbbá a település költségvetését, az idei működés biztosított, illetve pályázna a falu kerékpárospont, játszótér kialakítására, valamint a kultúrház körül a járda megújítását, térkövezését is tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában