Kanizsán átfogó közvilágítási rekonstrukciót készítenek elő

2023.03.06. 19:04

A város érdekeivel ellentétes az ÉVE elképzelése

A közvilágítás tervezett rekonstrukciójával kapcsolatban adott hangot aggályainak hétfőn Balogh László polgármester és Szabó Szilárd a Fidesz frakció vezetője.

Pásztor András

Szabó Szilárd frakcióvezető (balról) és Balogh László polgármester. Fotó: Szakony Attila

Mint ismeretes: Kanizsán átfogó közvilágítási rekonstrukciót készítenek elő, melynek keretében több mint 5500 lámpatestbe szerelnének energiahatékony izzókat.

– A fejlesztésre szükség van, de az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója úgy akar megbízni egy vállalkozást  a kivitelezéssel, ráadásul olyan szerződést kötnének, melynek értelmében az önkormányzat 13 éven át bérleti díjat fizetne, de a szerződés lejárta után sem kerülnének a város tulajdonába a lámpák – mondta Balogh László, aki szerint ez a konstrukció egyáltalán nem a város érdekét szolgálja, az önkormányzat ugyanis maga is tudna felvenni hitelt, így a beruházásból származó megtakarításokból 8-10 éven belül törleszteni lehetne a tartozást és azt követően nem maradna egyéb költség.

Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője a közbeszerzés kiírása kapcsán is aggályokat fogalmazott meg. Mint mondta: az ÉVE frakció olyan közbeszerzést akar kiírni, amely egy sor hazai vállalkozást kizárna a pályázaton való indulásból.

– Sajnos a közbeszerzés kiírását megelőzően olyan információk jutottak el hozzánk, hogy maga a kiírás is jelentősen leszűkítheti a lehetséges piaci szereplők körét, – mondta a politikus, aki jelezte: az esetleges mutyizás elkerülése érdekében olyan közbeszerzést kell kiírni, mely az önkormányzat érdekeit tartja szem előtt és a mostaninál több vállalkozásnak adna esélyt arra, hogy pályázzanak, mint kivitelező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában