Számos kiváló előadás

2023.02.14. 11:46

Református konferencia a fürdővárosban

A Veszprémi Református Egyházmegye idén Hévízen tartja zártkörű lelkipásztori konferenciáját február 19. és 21. között.

Péter B. Árpád

A lelkiásztori konferencia házigazdája Péntekné Vizkelety Márta lesz

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A keszthelyi és a hévízi egyházközséget is felölelő Veszprémi Református Egyházmegye konferenciája vasárnap kezdődik Szabó J. Róbert esperes áhítatával, majd hétfőn számos előadást hallgathatnak meg a résztvevők.

Délelőtt dr. Németh Tamás, a Pápai Teológiai Akadémia rektora a lelkipásztori identitás és egzisztencia alapproblémáiról beszél a jelenlévőknek, amit 11.30-tól fórumbeszélgetés követ dr. Steinbach Józseffel, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökével.

Az ebédet és a szabadprogramot követően este Köntös László főjegyző, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója „Keresztyénségünk (egyházunk) aktuális kihívásai” címmel mondja el gondolatait. Kedden 10 órától prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus a lelkipásztori kiégésről és annak pszichológiai hátteréről beszél majd.

– Nagy megtiszteltetés, hogy ennek a háromnapos eseménynek Hévíz adhat otthont – fűzte hozzá Péntekné Vizkelety Márta, a fürdőváros lelkésze. – Ez az akkreditált konferencia a lelkipásztorok továbbképzését és lelkigondozását szolgálja, amelyért a résztvevők kreditpontokat is kapnak.

S a lelki töltődés mellett testileg is felfrissülhetnek, hiszen hétfőn délután lehetőségük lesz megmártózni a Hévízi-tóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában