Madarak és fák napja

2023.02.13. 09:00

MME: verseny általános iskolásoknak

A madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolák felső tagozatos diákjainak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Zalai Hírlap

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A szervezet közleménye szerint a megmérettetés célja bemutatkozási lehetőség a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő kortársaikkal. 

Az elmúlt években a világjárvány megtörte a verseny 27 éves hagyományát, ám idén újra meghirdetik: 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják március tizedikei határidővel. A viadalon először területi fordulót rendeznek március 31-ikén. A területi fordulón iskolánként egy csapat indulhat, a részvétel ingyenes. Az országos döntőbe (május 12., Budapest) a területi győztesek jutnak be. Részletes információ az MME honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában