Nem kellett bezárni a művházat

2023.02.10. 16:00

Képesek megbirkózni a rezsiválsággal a zalaháshágyiak

A kiegészítő állami támogatásnak, a jó időben megkötött energetikai szerződéseknek, valamint az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetően viszonylag könnyedén képes megbirkózni a rezsiválsággal Zalaháshágy önkormányzata. Komolyabb korlátozó intézkedés meghozatalára ezért nem is volt szükség.

Gyuricza Ferenc

A könyvtárban legalább heti egyszer közösségi programot is tartanak. A férfiak általában kártyázni ülnek össze. Balról Horváth Gyula, Büki József, Molnár Ferenc és Gombás Kálmán

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Erről Horváth Gyula polgármester számolt be lapunknak. Mint mondotta: Zalaháshágy szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nemrég zajlott le a polgármesteri hivatalt, könyvtárat és művelődési házat is magába foglaló épület energetikai célú felújítása, amely során faelgázosító kazánt építettek be.  

- Sok más településsel szemben nekünk ezért nem kellett bezárnunk a művelődési házunkat, csupán a könyvtár nyitvatartási idejét csökkentettük valamelyest, de ez nem érinti negatív módon a lakossági igények kiszolgálását – folytatta a polgármester. – A könyvtár heti egy alkalommal ráadásul közösségi programoknak is helyet ad. A művelődési házunk pedig alkalomszerűen továbbra is helyet biztosít a különböző rendezvényeknek.  

Horváth Gyula hozzáteszi: nemcsak a faelgázosító kazán beépítése történt szerencsés időszakban, a közvilágításra szóló szerződésüket is nagyon jó kondíciókkal kötötték meg, úgyszintén az energetikai válságot megelőzően. A jelenlegi szolgáltatójuk – akivel jövő év végéig él a megállapodásuk – ezáltal mintegy harmadáron biztosítja a villamos energiát a közvilágításhoz, legalábbis ahhoz képest, amit az E.On kínált.  

- A 3,2 millió forintos kiegészítő állami támogatásra természetesen nekünk is szükségünk van, hiszen mi is szűk határmezsgyén gazdálkodunk – sorolta tovább Horváth Gyula. – A közös önkormányzati hivatal fenntartásához például a korábbi 2,3 millió forinttal szemben ez évben 5,1 millió forinttal kell hozzájárulnunk, így fejlesztésre minimális összeget, 500 ezer forintot tudtunk csak a már elfogadott költségvetésünkben elkülöníteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában