Élmény, minden korosztálynak

2023.02.18. 19:26

Idén is a kastélytól a Fő térig vonult a vidám, maskarás menet Keszthelyen

Mintegy ötven csoportos és egyéni felvonuló, vagyis több száz gyermek és örökifjú űzte el a telet vidám felvonulásával Keszthelyen, az immár 22. városi karneválon

Péter B. Árpád

Idén is több százan vonultak a Festetics-kastélytól a Fő térig

Fotó: Péter B. Árpád

A Festetics kastélytól a Fő térig vonult a maskarás menet, amelyet a Festetics György Zeneiskola növendékei és a Boombatucada ütőegyüttes tagjai vezettek, majd a budapesti gólyalábas óriásbábosok, a hercegi párt megjelenítő Horváth Tamás és Ebedli Ramóna, valamint a főszervező Borbarát Hölgyek Egyesületének hölgykoszorúja haladt. Az óriás sárkányt és a százlábú zöld kukacot ezúttal a Csány-Szendrey ÁMK diákjai keltették életre.

A maskarás menetre várva a Fő téren: Filimon Előd, a Stage Voice Kft. ügyvezetője, Dévényiné Balogh Gyöngyi, Manninger Jenő, Varga Virág, elöl Balogh-Kovács Beatrix és Vozár Péterné alpolgármester
Fotós: Péter B. Árpád

A sétálóutcát, majd a Fő teret megtöltő tavaszváró sokaság láthatta a maskrások között Tüsi bohócot, a Darida tánccsoportot és a pécsi Brass Dance Fúvósegyüttest is. A színpadra vonuló jelmezeseket Balogh-Kovács Beatrix és Varga Virág műsorvezető mutatta be, fokozva a tavaszi bulihangulatot.

Dévényiné Balogh Gyöngyi, a városi karnevált szervező Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke lapunknak arról is beszélt, annak idején, lassan negyedszázada úgy gondolta e közösség, hogy szükség van olyan rendezvényre Keszthelyen, amely a főszezonon kívül látványosságot, elfoglaltságot kínál a helyieknek és az ide látogatóknak, s fő szempontként: örömet okoz a gyerekeknek, a fiataloknak.

A karneváli felvonulást idén is a Festetics György Zeneiskola növendékei és a Boombatucada ütőegyüttes tagjai vezették
Fotós: Péter B. Árpád

– Ezzel a programmal azt szeretnénk megmutatni s egyben üzenni: Keszthely jó hely, ahová az év bármely szakában, akár a tél végén is érdemes ellátogatni – szögezte le Dévényiné Balogh Gyöngyi. – S mivel egyesületünk lokálpatrióta tagokból áll, a legfontosabb számunkra, hogy az itt élők jól érezzék magukat, függetlenül a gazdasági nehézségektől, vagy a világot sújtó más problémáktól. A gyerekeknek, a családoknak, a munkahelyi, baráti közösségeknek szeretnénk olyan élményt kínálni, amelyre akár évek múltán is

emlékezhetnek. Mindezért húsz borbarát hölgy dolgozik, már több mint három hónapja.

Manninger Jenő polgármester kiemelte: elsősorban a keszthelyiek ünnepe ez, s a felvonulók jelmezeikkel – a hagyomány szerint – elűzik a telet. A városban számos programot civil közösségek szerveznek, persze az önkormányzat támogatásával, ami gazdagítja, színesíti a Keszthely kulturális életét, erősítve a közösséget, tette hozzá a település első embere.

A borbarát hölgyek is felvonultak – persze előtte hónapokon át dolgoztak a karnevál sikeréért
Fotós: Péter B. Árpád

– Sokan voltunk már busójáráson, de nem kell olyan messzire mennünk, hiszen itt Keszthelyen is egyre több szereplővel mind inkább színes, látványos programot kínál a télbúcsúztató karnevál – fogalmazott Manninger Jenő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában