Képzés

2023.02.03. 18:21

Felnőtt intenzív szakápolók lesznek

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum részeként működő Zalaegerszegi Független Vizsgaközpont az akkreditáció megszerzése után az ország több városában is szervezett képesítő vizsgákat.

Arany Horváth Zsuzsa

Szujker Adrienn vizsgázó felnőtt intenzív szakápoló vizsgázik. Jobbra Erős Szilvia, Éhmannné Antal Erzsébet, Horváth Helga vizsgabizottsági tagok; Vadas Zoltánné és dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina, a skill labor instruktorai Fotó: Fehér Márk

Kiemelt cél a helyi, zalai képzések és felnőttképzők működésének segítése, tájékoztatta lapunkat Bubits Róbertné, a zalai vizsgaközpont vezetője. A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, a Pécsi Tudományegyetem Oktatókórház skill laborjában szervezett képzést követően felnőtt intenzív szakápoló vizsgát rendeztek január 31-én.

„A képesítő bizonyítványok kiosztása után budapesti kórház felkérésének teszünk eleget a vizsgáztatás szervezésében”, tudtuk meg Vörösné Grünvald Annától, a Vizsgaközpont minőségirányítási vezetőjétől.

Dr. Oroszlánné Pilipár Krisz­tina, az egerszegi kórház oktatási ápolási igazgatóhelyettese elmondta, hogy a koordinálása alatt működő, 2020-ban átadott skill labor folyamatosan segíti a szakképzést, helyet ad az ápoló képzés gyakorlati részének. Magas szintű szimulációs eszközökön tudják gyakorolni a megszerzett elméleti tudást a képzésben résztvevők, így a betegápolást megelőzően jártasságot szerezhetnek a vizsgálatok, illetve beavatkozások elvégzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában