Károkat számolnak fel

2023.02.06. 17:00

A vihar maradványait takarítják Nagykanizsán (galéria, videó)

Benedek Bálint

A Netta Pannonia Kft. munkatársai a Sétakertben kidőlt egyik fánál dolgoztak. Láncfűrésszel darabolták fel a földön fekvő hatalmas fát

Fotó: Szakony Attila

A város területén több helyen leszakadt faágak, kidőlt fák és megrongálódott létesítmények maradtak a szombati szélvihar után. A Netta Pannonia Kft. és a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. szakemberei hétfőn szinte egész nap dolgoztak és a károkat számolták fel. Utóbbi cég vezérigazgatója, Szabó István elmondta: a belváros, a lakótelepek, de a miklósfai és a kiskanizsai városrész, valamint a Csónakázó-tó is az érintett területek közé tartozott, ahol tarolt a szél. Többnyire fenyőfák, fűzfák és idősebb fák estek áldozatul a viharnak. Az Eötvös téri játszótéren ág szakadt le, a Fő utcán az egyik kandeláber armatúrája rongálódott meg, melyet a villanyszerelő megjavít.

- A Csónakázó-tónál jelentősebb anyagi kárral járó fakidőlés történt - folytatta. - A látogatóközpont büféje mellett lévő idős fűzfa a kerékpártárolóra zuhant, ami emiatt javításra szorul. A tó körüli többi idős, beteg fa felmérése és indokolt kivágása továbbra is folyamatos. 

A Sétakertben fenyőfa és egy másik nagyméretű, idősebb fa borult el, de szerencsére emberélet nem forgott veszélyben. Ezen kívül a Péterfai utcát a Szabadheggyel összekötő kerékpárútra zuhant fa és faág, amit szintén eltakarítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában