Erdei túra tornaórákkal színesítve

2023.02.23. 11:11

A szabadban tartottak egészségnapot a pózvaiak

Immár 10. esztendeje, hogy egészségnappal kezdte az idei szezont a minap a pózvai Összefogás Egyesület. S mert a közösségi ház barátságtalanul hidegnek bizonyult, a közeli erdőben tartották meg.

Fincza Zsuzsa

A gyakran gyalogló pózvai csapat: (balról jobbra) Boncz Gézáné, Némethné Kámi Anikó, Tanainé Farkas Zsuzsanna, Horváth Barnabás, Bazsó Gáborné, Németh Nikolett, Somogyi Ferencné, Bajzik Bianka, Varga Lászlóné, Horváth-Kovács Enikő és Szabó Lászlóné

Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

– Az egészséges életmód népszerűsítése állandó programja közösségünknek, az ismeretterjesztő előadások, a közös egészségjavító tornaórák mellett gyakran szerveztünk kirándulásokat, túrákat is. Mivel a közösségi házban az energiatakarékoskodás okán nincs rendes fűtés, úgy döntöttünk, a szükségből erényt kovácsolunk, s néhány kilométeres gyaloglást szerveztünk a lakóhelyünket északról körülölelő erdőkben, ahol meg-megállva különböző tornagyakorlatokat végeztünk – tájékoztatta lapunkat Tanainé Farkas Zsuzsanna, az egyesület elnöke.

Tornaóra az erdei utak kereszteződésében - pink színű kabátban Horváth-Kovács Enikő gyógytornász
Fotós: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Persze ne csak afféle könnyed karlendítésekre, térdhajlításokra gondoljunk, az egészségügyi túrára ugyanis az immár szinte pártoló tagnak számító szigorú gyógytornászuk, Horváth-Kovács Enikő irányításával került sor. A szakemberek szerint a gyaloglás amúgy is az egyik legegészségesebb testmozgás: erősíti a szívet, a csontokat, az immunrendszert, javítja a közérzetet, amit a pózvaiak a tisztásokon egy kis pihenés után tízperces tornagyakorlatokkal turbóztak fel. Így aztán a dimbes-dombos erdei utakon megtett több mint 6 kilométeres túra után szinte újjászületve tértek vissza a "faluba". De nem sokáig pihen a sarokban a vándorbotjuk – jegyezte meg Tanainé Farkas Zsuzsanna –, 2-3 hét múlva felkerekednek és a Csurgó-forrásoknál megnézik, kibújt-e már a medvehagyma a csácsi erdőségben.

Minden tisztás kiváló "tornateremnek" bizonyul
Fotós: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában