Csütörtökön adták át az elismerést

2023.01.13. 13:32

Tóth Péter a legújabb Ex Umbra-díjas!

Tóth Péter, a Gólem Színház produkciós vezetője, a Nézőművészeti Kft. ügyvezetője nyerte el a ZAZEE Kulturális Egyesület Ex Umbra-díját 2022-ben. A kitüntetést minden évben december végén, meglepetésként adják át, ám betegség miatt ezt most januárra halasztották – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

Mozsár Eszter

Tóth Péter a 2022-es Ex Umbra-díjas.

Forrás: ZH

Tóth Péter a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőasszisztens osztályának vezetőjeként is dolgozott - hosszú évek rendezőasszisztensként összegyűjtött tapasztalatát adta át a tanítványoknak. Volt már művészeti titkár, kellékes, ügyelő, színész, valamint rendezőként első bemutatkozása Marfi Mark: Telik – egy óra az életedből című monodrámája volt. Az egyesület úgy véli, ő olyan univerzális ember, aki összefog, átlát, irányít, intéz, mindezt szívvel és lélekkel, teljes odaadással, szakmai alázattal.

Az Ex Umbra-díjat az egyesület nevében Torma Attila adta át a Gólem Színházban. Ezúton is köszönik a vezetőség és a társulat segítségét a szervezésben.

Korábban Monok Balázs, Nagy Csaba, Tóth Sándor és Rozmán Balázs részesült ebben a különleges elismerésben.

A videóban Nadrai Róbert egyesületi alelnök köszönti az új díjazottat, illetve a korábbi díjazottak emlékeznek vissza az átadás pillanataira. A videó végén pedig a csütörtöki meglepetés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában