A jövendő gazdászai

2023.01.30. 18:30

Több mint százan végeztek a Georgikonon

Több mint százan vették át oklevelüket a hétvégén a MATE Georgikon campusának diplomaátadó ünnepségén Keszthelyen.

Péter B. Árpárd

Arra is felkészültek, milyen munka vár majd rájuk a való életben

Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Dr. Rózsa László főigazgató beszédében arról is beszélt: az agrár felsőoktatás átalakításának – és így a MATE létrejöttének – célja az, hogy „egy új struktúrában, megtöbbszörözött hallgatói, oktatói és kutatói kapacitással, modernizálódó infrastruktúrával megújítsuk és vonzóvá tegyük az agrár felsőoktatást, s hosszú távon az egyetem a világ 30 legjobb, hasonló profilú intézménye közé kerüljön”.

A campus vezetője hosszan sorolta az elmúlt két esztendő keszthelyi fejlesztéseit, leszögezve: mottójuk szerint a 225 éves intézményben a modern kor megoldásaival ötvözik a tradíciókat, s ennek eredményeként tavaly több mint 400 elsőéves hallgatót vettek fel, idén ősztől pedig új szakok és képzések is indulnak a Georgikonon.

Dr. Rózsa László : A modern kor megoldásaival ötvözzük a tradíciókat. Mellette dr. Lukács Gábor és dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– A téli időszakban 108 hallgatónk tett sikeres záróvizsgát felsőoktatási szak-, illetve alap- és mesterképzésben – összegzett dr. Rózsa László. – A ma átvett diplomák garanciát jelentenek a piacon, intézményünk pedig a jövőben is várja korábbi hallgatóit újabb képzésekre, közös munkára, vagy egyszerűen „csak” beszélgetni. A Georgikonhoz való kötődés hosszútávon is biztos kapcsolatrendszert jelent.

A diplomaátadón Pácsonyi Imre, Zala Vármegye Önkormányzatának alelnöke emlékeztetett: az alma materek rítusokat, ünnepeket teremtettek, s a hagyományok az egyetemi élet folytonos körforgásában – így a sikeres vizsgát követő búcsúzásban – is tetten érhetők. A diplomájukat átvevő hallgatókhoz szólva arra hívta fel a figyelmet, csak akkor ér révbe az életük, ha értelmes célokat tűznek maguk elé, hogy hazájuk, közösségük és családjuk javára váljanak. Hozzátette: lényeges, hogy perspektívát jelentő, távlatos céljaik legyenek a most végzetteknek, s ezzel „jólétet teremtsenek embertársaiknak és családjuknak, ami a mai korban nem könnyű feladat”.

Papp Kristóf szerint az oktatóktól mindvégig magas fokú segítőkészséget és nyitottságot tapasztalhattak. Mellette dr. Lukács Gábor és dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes
Fotós: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Keszthely közösségének nevében Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselő – aki egyik diplomáját a Georgikonon szerezte – kijelentette: reméli, a most búcsúzó fiatalok örökre szívükbe zárták a várost, amely mindig tárt karokkal várja vissza őket, hiszen tudásukra folyamatosan szüksége van a civil és a hivatali életnek is.

A végzettek nevében Papp Kristóf búcsúzott, aki három éven át volt a Georgikon hallgatói önkormányzatának alelnöke. Beszédében számos, a szaktársaival közös élményt felelevenített, majd arról szólt: az oktatóktól mindvégig magas fokú segítőkészséget és nyitottságot tapasztalhattak, akik arra is felkészítették őket, milyen munka vár majd rájuk a való életben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában