Képviselő-testületi ülés

2023.01.26. 18:00

Nyáron is folyamatosan lesz óvodai ellátás Lentiben

Egyebek mellett a bölcsőde és a Mesevár Óvoda nyári nyitvatartási rendjéről is határozott a képviselő-testület csütörtöki önkormányzati ülésén.

Korosa Titanilla

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A nyári időszakban is folyamatosan biztosítva lesz az óvodai ellátás azon gyermekek részére, akiknek szülei azt igénylik. A bölcsődében a nyári hónapokban az általános nyitvatartási rend szerint fogadják a kisgyermekeket a szülők előzetes igényfelmérése alapján a csoportok lehetőség szerinti összevonásával. 

A Mesevár Óvodában pedig csak a Vörösmarty utcai székhelyintézmény tart nyitva június 19. és augusztus 31. között.

Döntött a testület az idei gördülő fejlesztési terv módosításáról is, mely az ivóvíz-szennyvízhálózat fejlesztését célozza a befolyó használati díjakból. Az előterjesztés első pontját, mely a szennyvíztelepen a meghibásodott fali kondenzációs kombi gázkazán cseréjére vonatkozott elfogadták a képviselők. Ennek költsége meghaladta 900 ezer forintot, mely a korábbi használati díj maradvány terhére elszámolható. 

A Kossuth utcában a gravitációs szennyvízvezeték második ütemű felújítására vonatkozó javaslatot viszont nem támogatta a képviselő-testület. A folyamatosan növekvő alapanyagárak, üzemanyagárak mellett a munka kivitelezése jelentős költségnövekedéssel jár, mintegy 15 millió forintról több mint 33 millió forintra emelkedtek a költségek. A Zalavíz Zrt. tájékoztatása szerint a használati díj nem nyújt fedezetet teljes mértékben a munka kivitelezésére, így az önkormányzatnak kellene a fennmaradó forrást, mintegy 7 millió forintot biztosítani. Erre előreláthatólag a 2023-as költségvetés nem biztosít fedezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában