Február 9-ig látható

2023.01.26. 16:30

Kiállítással tisztelegnek a fiatal hősök előtt Nagykanizsán (videó)

A haza ifjú hősei címmel nyílt meg csütörtökön a Halis könyvtárban egy tablókiállítás, melyet Magyar Patrióták Közössége és Huszár András amatőr történelemkutató szervezett.

Benedek Bálint

A haza ifjú hősei címmel nyílt meg a Halis-könyvtárban csütörtökön a Magyar Patrióták Közösségének vándorkiállítása. Balról: Huszár András amatőr történelemkutató, Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke, Musztács Krisztián kanizsai könyvtáros és Bizzer András alpolgármester

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megnyitón Huszár András elmondta: a magyaroknak erkölcsi kötelességük, hogy ápolják azoknak az elfeledett hős fiatalemberek emlékét, akik a legdrágábbat, az életüket adták a hazáért. Köztük van a nagykanizsai születésű Sebő Ödön főhadnagy is, aki egységeivel a Gyimesi-szorosban tartóztatta fel az ellenséges szovjet csapatokat. A szervező, fővárosi civil közösség elnöke, Hetzmann Róbert beszédében kiemelte: a fiatalok körében végzett kutatásuk elkeserítő eredményt hozott. E szerint a középiskolásoknak a történelem nem élő, sokkal inkább a könyvek lapjain létezik. Ezen a rossz beidegződésen változtatna a kiállítás, ahol fiatal felnőttek 20. századi hőstetteit vonultatják fel. Ez a fajta misszió, amit a közösség felvállalt Bizzer András alpolgármester szerint is fontos. Szerinte a február 9-ig látható tárlaton szereplő tíz hős élővé teszi az igazságot, akik által a magyar értékek és erények megőrződnek a jövőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában