A 12 millió forintos rekonstrukciót az önkormányzat finanszírozta

2023.01.13. 18:00

Felújították a járdát a Petőfi utcában

A gazdasági megszorítások nem érintik a Kovács Károly városépítő program elemeit, folytatódnak az eltervezett beruházások.

Arany Gábor

A képen jobbról: Balaicz Zoltán, dr. Káldi Dávid

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Egyebek mellett erről is szólt Balaicz Zoltán polgármester pénteken délelőtt a Petőfi utcában tartott sajtótájékoztatón. Ennek apropóját az adta, hogy elkészült a Kossuth utca és a Takarék köz között 83 méter hosszban a járda felújítása. 

A városban 2024 végéig összességében közel 15 milliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a városépítő programban, de a Petőfi utcai felújítás nem tartozik e körbe, a bruttó 12 millió forint költségű munkálatot az önkormányzat finanszírozta, tette hozzá.

A közműjavítások miatt szabdalttá, néhol balesetveszélyessé vált a járda, nem lehetett halogatni a rekonstrukciót, fogalmazott a településrész önkormányzati képviselője, dr. Káldi Dávid. 

A felújításban elbontották az alépítményt, átalakították a csapadékvíz elvezetését, átépítették a szennyvízrendszert, egy aknát megszüntettek, a bekötéseket kicserélték. Az üzletekhez érkező vendégeket pedig immár kerékpártámasz is várja.

Arról is szólt, hogy folytatódik az Ady utca teljes felújítása a Kisfaludy utcától a Kazinczy térig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában