Kihagyhatatlan a hasonló összeállításokból

2023.01.17. 18:00

Európa legjobb fürdői között a hévízi gyógytó

Két magyar fürdő szerepel Európa legjobbjai között, s mondhatni természetesen: a hévízi Tófürdő is ott van a brit Mirror napilap hét helyszínt tartalmazó toplistáján.

Péter B. Árpád

A hévízi Tófürdőt idén is az európai élmezőnyben jegyzik

Forrás: ZH

Tavaly a Lonely Planet online utazási magazin készített hasonló összeállítást, 20 helyszínt emelve ki az elitmezőnyből. Abban a lajstromban a hévízi gyógytó a 3., a fővárosi Széchenyi Gyógyfürdő pedig a 7. helyet szerezte meg.

A Mirror toplistájának készítői most nem állítottak fel sorrendet, s az első hét nevét tették közzé. A mezőnyben egy-egy angol, svájci, izlandi, francia és görög fürdőhely szerepel, Magyarországot viszont – egyedüli ilyen nemzetként – két intézmény képviseli: ezúttal is a hévízi, illetve a fővárosi Széchenyi kapott helyet a legjobbak között.

A Mirror cikke a Tófürdővel kapcsolatban kiemeli a színpompás tavirózsák látványát és a tó elhelyezkedését, s az összeállításban az is szerepel: ez a világ legnagyobb, úszásra is alkalmas termáltava.

A brit lap felidézi a Hévízi-tó történetét, leszögezve: a gyógyítás és a prevenció megkerülhetetlen helyszínévé vált az elmúlt évszázadban a reumával és egyéb mozgásszervi betegséggel küzdők számára.

A Mirror kiemeli, a Hévízre látogatók és gyógyulni vágyók a simogató türkizkék termálvízben, színpompás tavirózsák között lazíthatnak a világ legnagyobb, nyáron átlagosan 38 fokos, tőzegmedrű gyógytavában, amely nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő minőséget kínál a vendégek számára. Az összeállítás készítői megemlítik továbbá a vízben jelen lévő mikroorganizmusokat, illetve a tó mellett húzódó gondozott parkokat.

A top 7-es lista így fest a Mirrornál: Palia Kameni (Görögország), Kék Lagúna (Izland), Hévízi-tó, Thermae Bath Spa (Anglia), Bains de Dorres (Franciaország), 7132 Therme Vals (Svájc), Széchenyi Gyógyfürdő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában