Eperpüré és rozé mesteri elegyítése

2023.01.24. 18:00

A legfinomabb forralt bort a Violkonyha kínálta Zalaegerszegen

Eperpüré és rozé mesteri elegyítése adta annak a forralt bornak az alapját, ami szavazatok sokaságát érdemelte ki a 2022-es adventi versenyben, hozzásegítve a győzelemhez a Violkonyhát.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán adta át az elismerő oklevelet Viola Kittinek

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A nyertesnek járó oklevelet kedden a városházán vette át Balaicz Zoltán polgármestertől Viola Kitti.

A legfinomabb forralt bor kiválasztására a versenyt először a 2016-os Egerszegi adventre hirdette meg az önkormányzat a Városmarketing Irodával együttműködve, hiszen az iroda vezetője, Horváth Szilárd volt az ötletgazda. Az első díjat 2017 januárjában adták át. Mint Balaicz Zoltán polgármester felidézte, a 2022-es Egerszegi advent majdnem meghiúsult a gazdasági nehézségek, az energiaválság miatt.

Az önkormányzat és a Tourinform Iroda kereste a megoldást a program megrendezésre, és ebben partnerre találtak a vállalkozásokban, több millió forinttal járult hozzá számos cég, ily módon sikerült megrendezni az Egerszegi adventet. Ennek része volt a forralt borok versenye. Az internetes szavazáson 817 voks érkezett, győzött a Violkonyha, mögötte a sorrend: Borkocka, Tütü Gasztró Busz, Mimosa Lounge, Fontana Kávé és Csokibár.

A Violkonyhát működtető zalaegerszegi székhelyű Violka Family Kft. ügyvezetője, Viola Kitti elmondta, hogy szekszárdi vörösborok, illetve rozé adták az alapot. Különlegességük volt az eperpürés rozé, az alkoholmentes italok kedvelőinek a téli fűszeres almalevet kínálták. A falatozáshoz pedig várvölgyi hurka, kolbász, csülök várta a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában