Kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval

2022.12.27. 15:00

Vízitúraközpont épült a keszthelyi Libás strandon

Kajak-kenu pont épült a keszthelyi Libás strandon, ahonnan a jövőben vízitúrákra indulhatnak a sportos élményeket kereső vendégek.

Péter B. Árpád

A vízitúra-megállóhelyről indulva a Balatonról fedezhetik fel a vendégek a nyugati medencét

Forrás: One Online Kft.

GINOP-forrásból, az unió és a kormány támogatásával több vízitúra-megállóhely épült vagy újult már meg. Ősszel elkészült például a balatonfüredi Kékszalag Port, a legújabb fejlesztések egyike pedig a keszthelyi Libás strandon megépült vízitúraközpont.

A város legfiatalabb strandja árnyas fákkal, játszótérrel, valamint sportpályákkal és eszközökkel várja vendégeit. A terület a gyerekek számára is biztonságos, hiszen a víz nagyon tiszta s lassan mélyül. A Libás strand 2022-ben a Kék Hullám-versenyben ötcsillagos minősítést kapott.

Mostantól a strandolás mellett vízitúrákra is indulhatnak innen a vendégek, akik kajakot, kenut, SUP-ot vagy éppen sárkányhajót bérelve felfedezhetik a Balaton nyugati medencéjét, emellett akár egészen a Zala torkolatáig vagy épp a balatonberényi Csicsergő-szigetig evezhetnek. Keleti irányban pedig célpont lehet például a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna s akár Balatonederics is.

A balatoni vízitúra-fejlesztések eredményeként idén már Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon, Tihanyban és Balatonfüreden is épült egységes arculatú, bérelhető felszerelésekkel ellátott kajak-kenu pont. A hálózat legújabb tagja a keszthelyi Libás strandon várja majd a sportos élményekre, kikapcsolódásra vágyókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában