Szükség lenne rájuk

2022.12.28. 19:00

Új parkolók kialakítását tervezik Nagykanizsán

Új parkolóhelyek kialakítását tervezi az önkormányzat a Platán soron és az Attila utcában. A tervek elkészítésére 10 millió forintot szavazott meg a testület a decemberi közgyűlésen.

Pásztor András

Platán sori életkép. Nincs szabad parkolóhely

Fotó: Gergely Szilárd

A javaslatot Bodó László, az Éljen VárosuNK! Egyesület képviselője terjesztette a közgyűlés elé. Mint mondta: az elmúlt időszakban több társasházi képviselő megkereste, hogy egyre kritikusabb a parkolóhelyek hiánya a területen.

Mint kiderült: a polgármesteri hivatal szakemberei már helyszíni bejárást is tartottak és több olyan zöldterületet találtak, ahol parkolókat lehetne kialakítani.

Bodó László azt kérte a közgyűléstől, hogy a jövő évi költségvetés terhére különítsen el az önkormányzat 10 millió forintot a tervezési munkákra, majd azt követően  – a város anyagi lehetőségeinek ismeretében – döntsenek arról, hogy 2023-ban vagy az azt követő évek valamelyikében hajtsák végre a beruházást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában