Sajtótájékoztató

2022.12.28. 16:00

Több projekt indul jövő év elején Zalalövőn

Több jelentős beruházás indulhat a közeljövőben az északnyugat-zalai kisvárosban, mert pályázati támogatásokból forrást tudott hozzájuk rendelni az önkormányzat, továbbá a közbeszerzési eljárások is megindultak már.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Minderről Gyarmati Antal polgármester tartott tájékoztatót szerdán. Elmondta: legelőrehaladottabb állapotban a mintegy 148 millió forintos belterületi csapadékvíz-elvezetési projekt van, hiszen ott már a kivitelezési szerződések is aláírásra kerültek, s a munkaterületek átadása is megtörtént. A tervezett beruházásról a polgármester azt is elmondta: a város az időközbeni árváltozások miatt többlettámogatási kérelmet nyújtott be, bízva abban, hogy annak pozitív elbírálásával megvalósulhat a teljes projekt.  

Folyamatban van a Salla Művelődési Központ és Könyvtár felújítására kiírt közbeszerzési eljárás is, az ajánlatok már beérkeztek, ezekről januárban dönt a képviselő-testület. Az épületen 90 millió forintos összköltségvetéssel homlokzat- és födémszigetelést, illetve a nyílászárók cseréjét végeztetik el. Ezen munkálatok a kivitelező kiválasztását követően, a jövő év elején indulhatnak, az intézményt ezért is kellett – a költségtakarékosság mellett – ideiglenes jelleggel bezárni.  

Az említetteken túl két továbbá projekt, az egészségügyi központ felújítása, valamint a Rákóczi utca déli szakaszának újraaszfaltozása van még előkészítés alatt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában