A palini maradt nyitva

2022.12.16. 15:12

Rosszul érintette a kiskanizsaiakat a postabezárás

A legutóbbi közgyűlésen nagy vitát váltott ki a képviselők között a városrészi posták nyitvatartásának ügye. A közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója a palini posta újranyitását támogatta a kiskanizsaival szemben.

Benedek Bálint

Dénes Sándor és Tóth Nándor önkormányzati képviselők szerint

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A döntés meglepte a Fidesz-frakció tagjait, különösen az ÉVE önkormányzati képviselőjének,  dr. Károlyi Attilának a kiskanizsai lakosságot sértő felszólalása háborította fel Dénes Sándor és Tóth Nándor önkormányzati képviselőt. Az üggyel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tartottak Kiskanizsa központjában.

- A városrészben közel hatezer ember él, sőt a vonzáskörzet településeiről is érkeztek a kiskanizsai postára ügyfelek - mondta Dénes Sándor. - Balogh László polgármester egyeztetett a posta vezetőivel, és a négy bezárt közül egyet újra kinyitnak, de azt a városnak kell üzemeltetnie. Kiskanizsán 200 fő feletti a napi ügyfélforgalom, ami indokolta volna ennek a hivatalnak a működését. Az ÉVE-frakció támadta a tervezetet, dr. Károlyi Attila pedig olyan hangnemet ütött meg az itt élőkkel kapcsolatban, amit ezennel visszautasítunk.

Tóth Nándor hozzátette: a bajcsai városrészben élőket is rosszul érintette a zárás. Nem a többi posta ellen vannak, de mind közül ez a legnagyobb, és lehetett volna más alternatívákat kitalálni azért, hogy akár a palini és a kiskanizsai posta is nyitva maradhasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában