Kalandozás hazánkban

2024.05.12. 09:40

Az erdőben éjszakázni? Miért is ne!

Zaol.hu

Forrás: likebalaton.hu

Fedezd fel a Tátika várat, ezt a különleges, történelmi helyszínt, amely lenyűgöző panorámát nyújt a Bakony hegyvonulataira. A várnak, amelyet a 13. században építettek, ma már csak romjai állnak, de még így is izgalmas célpontja lehet egy bakancslistás túrának, közölte a likebalaton.hu.

Ha valami igazán különleges és kevésbé ismert helyet keresel a Balaton közelében, akkor irány a Tátika vára! Ez a látványos várrom Zalaszántó és Sümeg között, a Bakony festői szépségű bazaltkúpján bújik meg, ahol az Országos Kéktúra is áthalad.

Gyerekek, családok vagy baráti társaságok számára is tökéletes célpont lehet, hiszen a várrom nemcsak történelmi hangulatot áraszt, de a környező bükkösök és a tavaszi medvehagymaszőnyeg varázslatos látványt nyújtanak. A várat a közelmúltban részlegesen felújították, így ha egy kis kalandra vágysz, akár éjszakázni is maradhatsz itt egy puritán, boltíves szobácskában, amely bár egyszerű, de kiváló menedéket nyújt az idelátogatóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában