Két év kihagyás után újra

2022.12.25. 10:00

Pásztorjátékot mutattak be Pákán

Karácsonyi pásztorjátékot mutattak be a helyi gyerekek a Szent Péter és Szent Pál tiszteletére felszentelt templomban december 24-én délután. Az előadáson a pákai templom kórusa működött közre.

Korosa Titanilla

Jézus születésének a történetét idézték fel a gyerekek

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

- Évről évre nagy öröm, mikor készülhetünk a karácsony ünnepére és külön öröm, hogy itt a községben az iskolával, az iskolásokkal együtt tudjuk ezt megtenni, hiszen régi hagyománya van, több tíz évre visszanyúlik, hogy a helyi Pákai Öveges József Általános Iskola diákjai adják elő a pásztorjátékot, ezzel is emelve az ünnep fényét - mondta Németh Csaba plébános. - Nagy áldozatot kíván ez a családoktól, hiszen 24-én már mindenki szeretne megállni, kilépni a hétköznapok szürkeségéből és az ünnepnek átadni magát, de szerencsére vannak olyanok jópáran, akik az időt ide szánják, készülnek, eljönnek a templomba és ezzel gazdagítjuk egymás karácsonyát. Szép adventi jó cselekedet, amit mindenkiért teszünk.

Németh Csaba plébános köszöntötte a megjelenteket
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak olyan pásztorjátékot tartani, melyre a falu közössége is összegyűlhetett volna a templomban, éppen ezért nagy ünnep az idei, hogy újra együtt készülhettek a szentestére.

A pákai plébániához tartozó településeken 25-én Pákán, Lispeszentadorjánban és Kisszigeten is tartanak szentmisét, 26-án pedig Kiscsehiben, Marócon, Kányaváron és Pördeföldén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában