Adományozás és fa díszítés

2022.12.17. 17:00

Óvodásoknak segítettek a lóerők szerelmesei (videó, galéria)

A 4k2kCars&Bikes elnevezésű, autósokat és motorosokat tömörítő új országos közösség zalai tagozata szombaton a Szivárvány-óvoda Attila utcai székhelyén fejlesztő játékokat és egyéb adományokat adott át a gyerekeknek, majd együtt feldíszítették a karácsonyfát.

Benedek Bálint

Az autósok küldöttsége, a gyerekek, a szüleik és a pedagógusok körbeállták a közösen feldíszített karácsonyfát

Fotó: Szakony Attila

A szervezet zalai vezetője, Birkás Nikolett és a mintegy 600 fős tagság szívét melegséggel töltötte el, hogy a közösségük összefogásából az értelmileg sérült óvodás korosztálynak segíthettek. Elmondta: az összefogás híre gyorsan terjedt a lóerők szerelmesei között, így a környező megyékben működő klubok is aktivizálták magukat és adományoztak.

- Fejlesztő eszközök, plüssfigurák, színes ceruzák és megannyi játék érkezett több csomagban - folytatta. - Nagyon örültek az óvodások annak, hogy tavasszal homokozó várja őket és a trambulinban is ugrálhatnak.

A Szivárvány EGYMI intézményvezetője, Horváth Piroska ugyancsak hálás a felajánlásokért. Szerinte szép gesztus a fiataloktól, hogy gondoltak a tanulásban, illetve értelmileg akadályozott óvodásokra. Tavaly kezdte meg a működését az Attila Tagóvoda egyik szárnyában a Szivárvány-óvoda, mely két csoporttal működik, s mivel nem volt annyi fejlesztő játék, ezért szívesen vették a felajánlott ajándékokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában