"Még most sem késő"

2022.12.17. 08:00

MSZP: A Tungsram a túlélésért küzd

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke a Tungsram bezárása címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken dr. Fodor Csabával, az Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióvezetőjével, önkormányzati képviselővel a politikus Erzsébet téri irodájában.

Benedek Bálint

Komjáthi Imre a nagykanizsai sajtótájékoztatón

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Fodor Csaba elmondta: a Tungsram bezárásának ügye többször előkerült már, egyeztettek a szakszervezetekkel, de a kialakult helyzet továbbra is megoldásra vár.

Komjáthi Imre elmondta: Nagykanizsán sem könnyű az élet, az energiaárak emelkedése és az infláció hatással van a hétköznapokra. A Dunaferr után a Tungsram küzd a túlélésért, utóbbi nagy múltú cég hajdúböszörményi, kisvárdai és budapesti telephelyeit már bezárták. Kanizsán több mint 700 munkavállalót bocsátottak el, sajnos szakszervezeti tájékoztatás alapján csak 200 fő tudott elhelyezkedni. Szerinte a megoldás az lenne, hogy a kormány a munkavállalók számára pénzt hívna le az európai globalizációs alapból. Ez egy olyan keret, melyből közvetlenül a dolgozókon lehetne segíteni, átképzéssel, képzéssel, sőt akár saját vállalkozás indításához is segítséget jelenthet. Még most sem késő, tette hozzá Komjáthi Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában