Pályaorientációs nap

2022.12.16. 19:00

Megkönnyítették a pályaválasztást a Bolyai-iskola tanulói számára

Pályaorientációs napot szerveztek a Bolyai-iskola tanulói számára. Különösen a 7. és 8. osztályos diákok számára tartogatott meglepetéseket a foglalkozás, hiszen a választás előtt állóknak középiskolások tartottak előadásokat.

Benedek Bálint

A Zsigmondy-technikum kadétjainak látványos bemutatója nagyon tetszett a fiataloknak

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A program az intézmény tornatermében kezdődött rendőri foglalkozással, melynek keretében Tislér Zoltán rendőr az alsó tagozatosoknak az utcai közlekedés szabályait ismertette. Néhány osztály külső helyszínen, a Nagykanizsai Tűzoltóságon vendégeskedett, ahol a lánglovagok mindennapjaiba kaphattak betekintést.

- A Nagykanizsai Szakképzési Centrumhoz tartozó technikumok mindegyike megjelent, s a középiskolás kortárs oktatóikkal igyekeztek minél több információval ellátni a diákjainkat, néhányan szemléltették is tevékenységeiket - mondta Cserti-Czuppon Anita tagintézmény-vezető. - Ez a fajta segítség sokkal hatékonyabb, hiszen az általános iskolás korosztály nemcsak láthatja, de át is érezheti azt, mit jelent szakmát tanulni. Ezen kívül bemutattuk a robotikát, melyen keresztül a programozás világába kaphattak betekintést.

A tagintézmény-vezető hangsúlyozta: a pályaválasztás ennek a korosztálynak kulcsfontosságú, szeretnék, ha tisztában lennének a lehetőségeikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában