Támogatás

2022.12.05. 16:30

Megkezdték a szociális tüzelő kiszállítását Pusztaedericsen

Hétfőn délelőtt kezdte meg az önkormányzat a szociális tüzelő kiszállíttatását a közép-zalai településen. Ezúttal 13 háztartásnak jutott a kifejezetten kistelepülések lakói számára nyújtott támogatási formából.

Gyuricza Ferenc

Kovács Attila a családja számára juttatott tűzifával

Fotó: Gyuricza Ferenc

Varga Béla polgármester lapunknak elmondta, az idei pályázaton 22 köbméter tűzifa beszerzésére nyertek támogatást a Belügyminisztériumtól, amihez további egy köbmétert vásároltak még. Az így rendelkezésre álló mennyiséget 13 háztartás között osztották szét.  

- Nagyon nehéz oly’ módon döntést hozni, hogy azt mindenki arányosnak és igazságosnak érezze, ezért a gyermeküket egyedül nevelők, az alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok és a szintén alacsony jövedelmű, egyedül élő időskorúak számára igyekeztünk nagyobb mennyiséget juttatni – mondta a polgármester. – Emellett egyéb forrásból is volt lehetőségünk további ötven köbméter tűzifát kiosztani, ezt szintén megtettük a napokban. Utóbbi egy részét ráadásul már kályhakész állapotban tudtuk a lakossághoz eljuttatni.  

A kedvezményezettek között volt a Kovács házaspár is. A férj elmondta: jelenleg négyen lakják a mintegy nyolcvan négyzetméteres családi házukat, ezért valamennyi helyiséget fűteni kell. Csak tűzifát használnak, a kapott mennyiség önmagában nem elegendő egy teljes fűtési szezonban, de minden segítség jól jön, így örömmel fogadták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában