Összetartó társaság

2022.12.10. 19:00

Jubileumot ünnepelt MOL Bányász Nyugdíjas Klub

A MOL Bányász Nyugdíjas Klub csütörtökön ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a társaságnak helyet biztosító VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Benedek Bálint

Harminc éve elválaszthatatlanok, tortával ünnepelték a jubileumot a bányász nyugdíjasok

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A klub tagjait az intézmény igazgatója, Kámánné Szép Terézia köszöntötte. Elmondta: az Olajipari és a Vasutas művelődési házak 2005-ös egyesülését követően ismerte meg a nyugdíjas klub tagjait. Alapítóikkal, Gál Ferencnével, Czupi Józsefnével és elnökükkel Fehér Imrével is kitűnő kapcsolatot építettek ki. Olyannyira, hogy a két hölgy a szintén a művelődési ház égisze alatt működő Mamik Hagyományőrző Dalkör oszlopos tagjai lettek.

– A város közössége büszke lehet a bányász nyugdíjasok összetartó társaságára, hiszen ápolják az olajos hagyományokat és gazdag kulturális életet élnek – folytatta. – Szoros barátságot tartanak fenn a többi kanizsai időseket tömörítő szervezettel, s rendszeresen szerepelnek városi eseményeken.

Fehér Imre a klub elnöke szintén örül annak, hogy ilyen jó kapcsolatot tartanak fenn a művelődési ház vezetőségével. Hozzátette: már az 1992-es megalakulástól a közel száz fős gárdájuk fontos feladata a bányász tradíciók őrzése, annak átörökítése a jövő generációja számára. A közösségi, zenés programjaik mind a feltöltődést, a kapcsolatok megőrzését szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában