Az első koncertet 2019-ben szervezték meg

2022.12.11. 09:00

Jótékonysági hangverseny a boncodföldei Autista Védőotthon javára

A Reménység Alapítvány és a Hetednapi Adventista Egyház adventi jótékonysági koncertet szervezett szombaton este a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány fenntartásában működő boncodföldei Autisták Védőotthona javára.

Arany Horváth Zsuzsa

Németh Gábor önkormányzati képviselő, Jakab Károlyné, az autista otthon vezetője és Kovács Kata, a Városi Vegyeskar karnagya a koncert előtti percekben

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A bevételt a védőotthonban élő sérült fiatalok gondozására, ellátási körülményeik biztosítására fordítják. Az első koncertet 2019-ben szervezték meg, akkor 700 ezer forint gyűlt össze. A 3 évvel ezelőtti bevételből lecserélték az udvari hintákat, kiülőket betonoztak, járdát és pavilont építettek. A szombati hangversenyen a Városi Vegyeskar, Tóth László zongoraművész, Oláh Melinda és Oláh László versmondó, valamint a Dél-Balatoni Advent Kórus lépett a közönség elé, a rendezvény védnöke Németh Gábor önkormányzati képviselő volt.

Jakab Mariann, az otthon vezetője lapunkat vasárnap délelőtt tájékoztatta, hogy a koncerten összesen 892 ezer 500 forint gyűlt össze a támogató jegyekből. Ez jóval több, mint a 3 évvel ezelőtti hangverseny bevétele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában