Tűzoltó

2022.12.16. 11:00

Gyászhír – elhunyt Jánoki Lajos

Életének 65. évében elhunyt Jánoki Lajos tűzoltó alezredes, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyugállományú tagja.

Katasztrófavédelem

Jánoki Lajos Zalaegerszegen született. Pályafutását 1979. szeptember elsején beosztott tűzoltóként kezdte, majd előbb tűzmegelőzési főelőadóként, később már tűzmegelőzési osztályvezetőként dolgozott. Nyugállományba vonulásakor ő volt a tűzoltóság parancsnokhelyettese.

2003. június 25-én tucatnyi alapító elhatározásából - és lelkesedésével - megalakult a zalai megyeszékhely mentőcsoportja, amelyet ma a megyében „Zala Különleges Mentők” néven ismerhetünk. Ennek jogelődje a Zalaegerszegi Különleges Mentők Kiemelten Közhasznú Egyesület. Az alapítók Jánoki Lajos tűzoltó alezredest választották meg elnöküknek, aki egy nagyon jó és erős csapatot hozott össze. 

Jánoki Lajos munkásságával a megyeszékhelyi tűzoltóságon és az egyesület életében is meghatározó embernek számított. Elvesztése pótolhatatlan űrt hagy maga után. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában