Összefogás

2022.12.21. 18:00

Ajándékokkal a szebb karácsonyért Orosztonyban

A Dunántúli Romák Szövetsége a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesülettel karöltve több csomag ajándékot adott át a nehéz körülmények között élő családoknak Orosztonyban.

Benedek Bálint

Bogdán Katalin és kisfia, Orsós Ferenc Olivér kapott csomagot Bogdán Nikolettől és Bogdán Ferenc Elemértől

Fotó: Szakony Attila

A szövetség elnöke, Bogdán Ferenc Elemér elmondta: a keszthelyi szervezet három éve gyűjti a gyermekruhákat és játékokat. Az ezekből elkészült ajándékcsomagokat pedig a legrászorultabbak kapják ezúttal Zalamerenyén, Garaboncon, Nagyradán és Orosztonyban. Utóbbi településen is segített a polgármester, Varga Valéria, vagyis kizárólag azokhoz vitték el a ajándékokkal teli dobozokat, akiknek ugyanolyan nehézségekkel telik a karácsony, mint bármelyik hétköznap.

- A keszthelyi szervezet a Baptista Szeretetszolgálattal egy gyűjtőponton várta az adományokat - folytatta Bogdán Nikoletta, a szövetség tagja. - Nagy segítséget jelentett, hogy a közintézmények főleg ruhákat, játékokat és írószereket gyűjtöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában