Siker

2022.12.14. 19:00

A legvonzóbb települések egyike lett idén Zalakaros

Debrecen és Szeged után Zalakaros lett a legvonzóbb település Magyarországon. A fürdőváros vezetése szerint az elismerés a vendégek mellett a közösségek és a lakosság összefogásának köszönhető.

Benedek Bálint

A város felett. A MenDan Hotel új attrakciójából, a tetőmedencéből csodás kilátás nyílik Fotó: Szakony Attila

A nemrégiben megtartott 10. születésnapját ünneplő Év szállása és turizmus kiválóságai gálán Zalakaros az Év Turisztikai Települése versenyen 3. helyezett lett. A megmérettetésben a vendégvélemények mellett a verseny szakmai zsűrijének értékelései is alapul szolgáltak. Az elmúlt időszakot kihívások, előre nem látott nehézségek tarkították, így még nagyobb jelentőséggel bír a turisztikai szektorban elért siker. Ezúttal 500 település közül választották ki a három díjazottat: Debrecen és Szeged után Zalakaros lett a legvonzóbb település Magyarországon.

- Mindkét város komoly versenyelőnnyel indult velünk szemben, hiszen fejlődési pályán áll, új szállodákkal, modern és felújított fürdőkkel várják a vendégeiket - fogalmazott Czimondor Nándor alpolgármester. - Nálunk egy 1960-as évektől folyamatosan fejlődő fürdő és turisztikai kultúra van, és a különféle turisztikai felmérések alapján elkelő helyen szereplünk. A város a fürdő vezetésével, a turisztikai csapattal, a lakossággal együttműködve jól dolgozik. A díj tehát nekünk nagyon szépen csillog, hiszen tulajdonképpen ezt az elismerést mégiscsak a legfontosabbaktól, a vendégektől kaptuk. A fürdőváros varázsát a szállodák, a fürdő, a zöldfelületek nagysága adja, de kell hozzá még valami fűszer. Ez talán a család- és gyermekbarát vonzerő kialakítása, amire a szálláshelyeken is figyeltek.

Az alpolgármester szerint ugyancsak fontos, hogy a vendéglátók, szobakiadók és szállodák nem konkurenciának tekintik egymást, hanem igyekeznek együtt dolgozni a város fejlődéséért. S ez olyan érték, amire ugyancsak büszkék lehetnek. A járvány ideje alatt szinte minden hotel fejlesztett, vagyis a vendégek javára használták fel a befolyt bevétel egy részét, melyet ugyancsak értékeltek a szállást foglalók.

Czimondor Nándor és Végh Andor szerint az Év Szállása versenyen megszerzett harmadik helyezés a turisztikában dolgozók és a város lakosságának közös díja Fotó: Szakony Attila

Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója ugyancsak hisz az összefogás erejében. Szerinte bár a várost a fürdővel azonosítják, a turisztikában dolgozók együttműködése példaértékű, ami az értékes elismeréshez vezette a közösséget.

- Nem elegendő az, hogy a fürdőbe belép a vendég, a szállásnak és a vendéglátóegységeknek is olyan hozzáállást kell tanúsítania, amitől komplex lesz az élmény - folytatta. - A vendég a szolgáltatások összességéből von le következtetést, s fogalmazza meg véleményét. Általában az idejük nagy részét a fürdőn töltik, ezért különösen felértékelődik létesítményünk szerepe. A harmadik hely értékét csak tovább növeli, hogy két nagyváros mögött Zalakaros megmutathatta valódi erejét és arcát, ami további lendületet adhat a jövőre.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában