Jó a szakmai együttműködés

2022.12.27. 15:48

Idén is támogatta a civil szervezeteket a nagykanizsai önkormányzat

Az év utolsó közgyűlésén az önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatát is áttekintette a képviselő-testület.

Pásztor András

Az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület az állatmenhely működtetését is ellátja

Forrás: ZH-archívum

Összességében megállapítható, hogy az önkormányzat a közvetlen anyagi támogatás mellett számos más eszközzel, például ingyenes ingatlanhasználattal is segíti a civil szervezetek munkáját. Mint az a beszámolóból kiderült: idén a kulturális keret terhére 37 egyesület, alapítvány vagy intézmény részesült támogatásban, mintegy 10 millió forint keretösszeg erejéig. A sportszervezetek külön pályázat útján kaptak támogatást, a 70 millió forintos keretösszegen 41 szervezet osztozott. Emellett a polgárőr egyesületek is részesültek támogatásban, összesen 820 ezer forintot osztottak szét közöttük. Korábban az önkormányzat az idősügyi klubok működéséhez ugyancsak nyújtott támogatást, ám az idén erre nem volt lehetőség.

A civil szervezetekkel való szakmai együttműködést jónak ítélte a közgyűlés, külön említést érdemel a Magyar Vöröskereszttel való kooperáció, melynek keretében a Családok Átmeneti Otthonát, a hajléktalanszállót, a közösségi fürdőt és mosodát is működteti a civil szervezet, emellett a hajléktalanok étkeztetését, nappali ellátását és a házi segítségnyújtó rendszert is üzemelteti a Vöröskereszt, amiért 10 millió forintot kapott idén a szervezet. Az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesülettel is hasonló feladatellátási szerződést kötött az önkormányzat a gyepmesteri feladatok ellátására, melynek keretében az állatmenhely működtetése is megvalósul. A civil szervezet idén 7,7 millió forintos önkormányzati támogatást kapott.

A kanizsai önkormányzat a fentiek mellett ingyenes ingatlanhasználatot is biztosít sok civil szervezet számára, aminek értéke szintén több tízmillió forintot jelent évente – derül ki a beszámolóból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában