Két év kihagyás után újra megszervezik

2022.11.08. 12:00

Újborokat is szentelnek Márton napján Zalatárnokon

Két év kihagyást követően idén újra megszervezi Márton-napi vigalom elnevezésű rendezvényét az Oroklán Lovas Egyesület. A jeles naphoz kapcsolódó hagyományőrző programra november 12-én, szombaton kerül sor a göcseji település IKSZT-jében.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Győrffy István

Erről Simon Annamária, a rendező egyesület elnöke tartott tájékoztatót. Elmondta: a zalatárnoki Márton-napi programot több mint húsz éve, 2001-ben szervezte meg első ízben a Kéknefelejcs Népdalkör, s azóta hagyományosan minden évben megtartották a szomszédos települések – Bak, Pusztaszentlászló, Tófej, Baktüttős – részvételével. A szervezési feladatokat 2015-ben vette át az Oroklán Lovas Egyesület, a tartalom azonban továbbra sem változott, a jeles naphoz kötődően ilyenkor tartják az új borok minősítését és az újborszentelést, amit libavacsorával kötnek össze. A sorozatot a koronavírus-járvány szakította meg, az elmúlt két évben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt le kellett róla mondaniuk, idén azonban újra megszervezik, ezúttal már a helyi önkormányzat közreműködésével. 

Simon Annamária szólt a programról is. Kiemelte: a minősítésre és szentelésre szánt újborokat a rendezvény napján, 17 órakor a helyszínen adhatják le az érdeklődő gazdák. Maga a program 18 órakor kulturális műsorral kezdődik, ezt követi 19 órakor a Márton-napi libavacsora, az új borok minősítését pedig 20 órától rendezik meg.

 

Címkék#márton nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában